Hjemmelagde fiskeboller

Fiskeboller i hvit saus er en kjent og kjær klassiker som aldri går av moten. Å lage fiskeboller fra bunnen av er ikke så vanskelig som man skulle ha trodd og blir ekstra godt. Her gir vi deg en enkel oppskrift på denne populære familiemiddagen.
Hjemmelagde fiskeboller

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Tips!

Server gjerne med kokte poteter og gulrøtter. Hvis du ønsker karrisaus tilsetter du 1 spiseskje karri i den hvite sausen.

Slik gjør du

  1. Pass på at alle ingrediensene holder samme temperatur. Det gjør du lettest ved å sette alt i kjøleskapet i minst en time før du skal lage fiskebollene.
  2. Kjør fisk og salt raskt i en food prosessor.
  3. Kjør inn potetmel og egg. Spe med melken. Spe først med tre desiliter. Ha i litt malt pepper. Prøvekok en bolle for å se om den har den konsistensen og smaken du ønsker. Hvis den er for fast kan du tilsette litt mer melk. Ha eventuelt i mer salt og pepper hvis det trengs.
  4. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Skru ned så vannet er rett under kokepunktet. Dypp en skje i kaldt vann og form små boller som du slipper i vannet. La bollene trekke i 5-10 minutter til de er faste.
  5. Løft ut bollene og legg på en tallerken.
  6. Varm melken i en kasserolle.
  7. Smelt smøret i en annen kasserolle på lav varme. Tilsett melet og rør dette godt sammen, til en glatt og fin jevning.
  8. Spe jevningen med varm melk, mens du hele tiden pisker. Når du har tilsatt all melken og det ikke er mer klumper i sausen, gir du sausen et oppkok.
  9. Smak til med salt, pepper og revet muskat. La sausen småkoke i ca. 10 minutter for å fjerne litt av "råsmaken" fra melet.
  10. Ha fiskebollene i den hvite sausen og la trekke i 5 minutter.