Lettsaltet torsk med kremet hvitløksaus

Trukket, lettsaltet torsk med hvitløkssaus, potetmos og ratatouille som tilbehør. Bakt hvitløk gir hvit saus er rund og god hvitløkssmak og ratatouille komplementerer hvit fisk godt. Hvis du vil spare litt tid kan du kjøpe MENY sin ferske, ferdige ratatouille og potetmos.
Lettsaltet torsk med kremet hvitløksaus

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Skjær fisken i porsjonsstykker og la trekke i usaltet vann i ca 10 minutter. Dette kan du gjøre på forhånd, og varme fisken i hvitløksausen like før servering.
  2. Hvitløkssaus: Pakk hvitløken i aluminiumsfolie og bak den i ovnen på 160 grader i ca 30 minutter. Start med å lage hvit saus ved å smelte smøret i en kjele. Pisk inn melet og la frese i 2 minutter.
  3. Spe med melken og la koke i 5 minutter under omrøring til du har en jevn hvit saus. Smak til sausen med innmaten fra den bakte hvitløken, gressløk, salt og pepper.
  4. Potetmos: Skrell potetene og kok dem i usaltet vann til de er møre. Hell av vannet og damp potetene tørre. Mos potetene med en visp og vend inn fløte og smør. Smak til med salt og pepper.
  5. Ratatouille: Kutt grønnsakene i grove biter og fres dem i olivenolje sammen med hvitløken i 5 minutter. Ha i tomater og oliven og la koke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.