Gelétog

Oppskrift på morsomt desserttog av gelé til barnebursdagen! Bruk gelé i flere farger, gjerne flere farger i samme vogn. Som form kan du bruke matbokser eller andre andre tette former du har hjemme. Sjokolade- og karamellpudding kan også brukes.
Gelétog

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Kok opp 2 dl vann og trekk vekk fra varmen. Rør ut 1 pakke med rød gele til pulveret er helt oppløst. Hvis du vil ha en ensfarget togvogn, fyller du formen og setter den kaldt. Du kan sette den i kjøleskapet eller fryseren, men pass på at den står helt rett. Gjenta med neste farge og ny form.
  2. Ønsker du regnbueeffekt kan fyller du kun halve formen med første farge. Begynn med neste pakke gele på samme måte, så den er romtemperert når det første laget har satt seg. Ha 1 stor ss yoghurt i en liten skål. Hell litt gele i bollen og pisk gele og yoghurt godt sammen. Ha yoghurten over i kjelen med resten av geleen. På den måten unngår du små hvite klumper i den ferdige geleen. Når det første laget med gele har stivnet helt, heller du i den nye geleen. Denne kan gjerne være i en annen farge.
  3. Ha litt lunkent vann i vasken. Løsne geleen forsiktig øverst i formen med en kniv. Finn et serveringsfat som passer. Gjerne et som er noe bredere enn formen fordi geleen vil skli litt utover når den er hvelvet. Dypp formen i vann i noen sekunder til geleen så vidt begynner å smelte i kanten. Legg fatet over formen og vend fatet og formen. Hvis geleen ikke løsner med det samme er det ofte på grunn av vakuum i formen. Fortsett å holde formen opp ned og rett over fatet. Bruk den ene hånden til å «trekke» geleen litt vekk fra kanten på den ene siden, da slippes det luft inn langs kanten og geleen vil løsne.
  4. Bruk gjerne også sjokoladepudding som en av vognene. Den kan brukes hel, rett ut av pakken. Karamellpudding kan brukes på samme måte.
  5. Plassert vognene etter hverandre og vær kreativ med pynt. Marshmallows kan fungere som pipe, pisket krem, kakestrø, geletopper, smågodt og nonstop er fin pynt på toppen av vognene. Kjeks som Oreo kan brukes som hjul.