Panna cotta med bringebær- og pasjonsfruktsaus

Oppskrift på fløyelsmyk panna cotta, en italiensk dessert med fløte og ekte vanilje. Vi topper den med frisk saus av bringebær og pasjonsfrukt, samt frukt og bær.
Panna cotta med bringebær- og pasjonsfruktsaus

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Dersom du ønsker at panna cottaen skal stive på skrå, slik som på bildet, så må du lene glassene mot noe, så den flytende panna cottaen får renne litt mot siden av glasset, og stivne på den måten.

Slik gjør du

  1. Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha vaniljestengene og frøene i en kasserolle sammen med sukker, melk og 3/4 av fløten. Kok opp, trekk kasserollen til side og la fløten få stå i ca 10 min for å trekke smak. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann.
  2. Gi fløteblandingen et nytt oppkok. Klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme væsken. Rør inn resten av fløten, sil og avkjøl blandingen til romtemperatur. Tilsett limesaft (hvis ønskelig) og fyll panna cottaen over i fire passende glass. La panna cottaen stå i kjøleskapet til den har stivnet, ca. 4–6 timer.
  3. Begynn så med bringebærsaus. Mos bærene og gni dem igjennom en sikt. Smak sausen til med sukker eller melis. Denne enkle sausen passer perfekt til både riskrem og panna cotta. Bland friske bær sammen med sausen. På samme måte kan du også lage jordbærsaus. Smak gjerne sausen til med noen dråper sitron- eller limesaft for ekstra friskhet.
  4. Del pasjonsfruktene i to og skrap ut fruktkjøttet. Kjør fruktkjøttet raskt i en blender eller med en stavmikser. Ha det over i en kasserolle sammen med sukker og vann. Kok opp sausen og la den småkoke i et par minutter. Kjør sausen raskt i en blender eller med en stavmikser for å knuse fruktsekkene rundt pasjonsfruktsteinene. Avkjøl sausen før servering.
  5. Topp panna cottaen med sausene du har laget, og gjerne kuttet frukt og bær for ekstra smak.
Begynn så med bringebærsaus. Mos bærene og gni dem igjennom en sikt. Smak sausen til med sukker eller melis. Denne enkle sausen passer perfekt til både riskrem og panna cotta. Bland friske bær sammen med sausen. På samme måte kan du også lage jordbærsaus. Smak gjerne sausen til med noen dråper sitron- eller limesaft for ekstra friskhet.
Del pasjonsfruktene i to og skrap ut fruktkjøttet. Kjør fruktkjøttet raskt i en blender eller med en
stavmikser. Ha det over i en kasserolle sammen med sukker og vann. Kok opp sausen og la den småkoke i et par minutter. Kjør sausen raskt i en blender eller med en stavmikser for å knuse fruktsekkene rundt
pasjonsfruktsteinene. Avkjøl sausen før servering.