Panna cotta med kaffe og stekte plommer

Panna cotta er en tradisjonell italiensk dessert laget av fløte og sukker. Her toppes den gode desserten med stekte plommer og deilig kaffe.
Panna cotta med kaffe og stekte plommer

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Strø over finhakket Jacobs Utvalgte sjokolade med mandler og karamell. Syndig og godt!

Slik gjør du

  1. Lag panna cottaen i god tid før servering. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp kremfløte, vaniljestang og -frø, sukker og kaffe.
  2. Bløtlegg gelatin i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem ut vannet av gelatinen og rør den ut i den varme fløteblandingen. Avkjøl blandingen til den akkurat begynner å tykne litt. Fjern vaniljestangen og fordel fløteblandingen i små porsjonsformer.
  3. Avkjøl i kjøleskapet i ca. 4 timer eller til panna cottaen har satt seg. Del plommene i to og fjern steinene. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
  4. Ha vaniljestang- og frø, honning og balsamico i en stekepanne, kok opp og stek plommene med snittflaten ned i ca. 2 minutter eller til de er glaserte men fremdeles faste. Server kaffe-panna cotta med stekte plommer, sausen fra pannen og hakket Honey Roasted nøttemix.
Avkjøl i kjøleskapet i ca. 4 timer eller til panna cottaen har satt seg. Del plommene i to og fjern steinene. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.