Karamellpudding

Hjemmelaget karamellpudding er en av julens store høydepunkter når det kommer til dessert. Her gir vi deg en oppskrift som gjør det enkelt å lykkes med denne juleklassikeren.
Karamellpudding

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Sett en langpanne midt i ovnen og fyll med 1/3 vann. Forvarm stekeovnen til 120 grader.
  2. Smelt 80 g sukker til karamell, i en stekepanne på svak varme. Ikke rør i sukkeret før det har begynt å smelte, ellers kan det krystallisere seg og danne harde klumper. Øk deretter varmen til middels varme og rør rundt til karamellen får en mørkebrun farge. Et godt tips er å ha et par dråper sitronsaft i karamellen, da unngår du at den svir seg så lett. Hell karamellen i en avlang brødform à 0.5 liter.
  3. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Tilsett både stang og frø i en kjele med melk og fløte. Kok opp, rør om og avkjøl noe.
  4. Pisk eggene lett sammen med resten av sukkeret. Bland dette i fløtemelken. Sil melk/fløteblandinga gjennom et dørslag.
  5. Fyll røren i formen med sukkeret i. Sett formen i langpannen med vannbad og stek puddingen ved 130 grader i ca. 2 timer, eller til karamellpuddingen har satt seg. La puddingen stå på kjøkkenbenken til den har fått romtemperatur, dekk så til med plastfolie og la stå natten over i kjøleskap.
  6. Løsne kantene av puddingen med en kniv og vend over på et fat (gjerne med litt høye kanter så karamellen ikke flyter ut). Server med nypisket krem.
Løsne kantene av puddingen med en kniv og vend over på et fat (gjerne med litt høye kanter så karamellen ikke flyter ut). Server med nypisket krem.