Panna cotta med granateplesirup

Her har du en deilig oppskrift på panna cotta med granateplesirup. Granateplesirup kan brukes på mange måter og denne oppskriften passer også utmerket som en granateple dessert, som saus på en god vaniljeis.
Panna cotta med granateplesirup

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Hvordan åpne granateplet: Skyll frukten og skjær av en liten skalk i enden der rosetten sitter. Riss gjennom skallet med en skarp kniv rett ut for skilleveggene. Grip rundt eplet med tomler og pekefingre, bryt det forsiktig fra hverandre og ta bort midtstilken.
  2. Frøene fra granateple has i en kjele sammen med sukker og vann. Kok til sukkeret løses opp og det tykner.
  3. Dette skal nå avkjøles. Sil hvis du vil ha en sirup uten stener, eller behold stenene. Vend inn sitronsaften i den kalde sirupen.
  4. Granateplesirupen kan brukes på salater, som saus til en viltpatè, på en god vaniljeis eller som her, som topping på en Panna cotta.
  5. Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha vaniljestengene og frøene i en kasserolle sammen med sukker, melk og 3 dl fløte. Kok opp, trekk kasserollen til side og la fløten få stå en ti-minutters tid for å trekke smak. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann.
  6. Gi fløteblandingen et nytt oppkok, klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme væsken. Rør inn resten av fløten, sil og avkjøl blandingen til romtemperatur.
  7. Tilsett limesaft (hvis ønskelig) og fyll panna cottaen over i fire passende glass. La panna cottaen stå i kjøleskapet til den har stivnet, ca. 4–6 timer.
  8. Topp Panna cottaen med granateplesirupen og server!