Helstekt roastbiff med stekte poteter

Mange forbinder roastbiff med smørbrød, snitter og på koldtbordet, men roastbiff smaker også godt som varm hovedrett i tykke skiver med saus og godt tilbehør. Prøv denne oppskriften og server helstekt roastbiff til middag.
Helstekt roastbiff med stekte poteter

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Roastbiff, fra engelsk; «roast beef» = stekt kjøtt, er storfekjøtt stekt i stekeovn. Kjøttet stekes ved lav varme (120°C - 170°C) og skal være gjerne rosa til rødt i midten ved servering.

Slik gjør du

  1. Gni kjøttet inn med salt og pepper og forvarm stekeovn til 120 °C . Varm opp en stekepanne eller grillpanne og svi kjøttet på høy varme på alle sider. Slik får det en god stekeflate rundt det hele.
  2. Legg så kjøttet over i ildfast form og stikk et steketermometer inn til midten av kjøttstykket. Sett formen midt i stekeovn, og stek til ønsket kjernetemperatur.
  3. Når steketermometeret viser 54°C er roastbeefen rosa og saftig. La kjøttet hvile etter at det er ute av ovnen, ca. 30 minutter.
  4. Mens kjøttet hviler lager du potetene. Vask potetene og del i båter. Legg potetbåtene med skallet ned i en ildfast form. Hell over olje og dryss over salt.
  5. Kutt urtene (fjern de groveste stilkene), dryss over og bland godt. Stek på 200°C i ca. 30 minutter til potetene er gylne.
  6. Bruk en skarp kniv og skjær kjøttet i tykke, rause skiver. Server med stekte poteter, en grønn salat og valgfri saus.
Kutt urtene (fjern de groveste stilkene), dryss over og bland godt. Stek på 200°C i ca. 30 minutter til potetene er gylne.