Fajitas med biffstrimler og bakt løksalat

Meksikansk mat på sitt beste! Enkel oppskrift på fajitas med biffstrimler og bakt løksalat. Bytt ut klassisk kjøttdeig med biffstrimler av storfe eller svin, kjempegodt! Server fajitas med friske grønnsaker, salsa og hjemmelaget guacamole.
Fajitas med biffstrimler og bakt løksalat

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Lag guacamolen selv. Mos avokadokjøttet fra to spisemodne avocadoer med en gaffel og bland inn limesaft og finhakket hvitløk. Smak til med salt og rør inn koriander om ønskelig.

Slik gjør du

  1. Lag bakt løksalat: Skrell løken slik at den holder seg hel og del den i fire tykke skriver på tvers. Brenn den ene siden på løkskivene i en tørr panne til den er mørk brun. Legg skivene i en langpanne og krydre med litt salt og pepper og dynk over halvparten av olivenoljen. Bak i ovnen på 180 grader i 12 min. Klem lett på skivene slik at de går fra hverandre i ringer og ha i en bolle med resten av oljen og finhakket persille. Smak til med salt og pepper hvis det trengs.
  2. Varm tortillas etter anvisning på pakken. Hold dem varme i aluminiumsfolie. Til fajitas serveres alltid tortillaene for seg, slik at folk selv kan forsyne seg med kjøtt.
  3. Bruk ferdig strimlet eller del et biffstykke i cm-tykke skiver, krydre med tacokrydder og salt, og brun dem godt på hver side i litt matolje på høy varme. Skru ned varmen og stek ½ minutt på hver side.
  4. Trekk pannen til side og la skivene hvile litt. Del dem så i strimler og server fra stekepannen sammen med den bakte løksalaten. Ha salsa, guacamole og god revet ost i egne skåler.
  5. Server fajitasen med salsa, guacomole, revet ost, strimlet paprika og salat.
  6. Tips: Du kan også tilsette andre grønnsaker som du liker.