Saftig entrecôte med søtpotetfries og bèarnaise

Saftig og smakfull biff, med nydelig tilbehør. Oppskrift på stekt entrecote med sautert grønnkål, søtpotetfries og klassisk saus bearnaise. Klikk her for oppskrift dersom du ønsker å lage søtpotet fries fra bunnen.
Saftig entrecôte med søtpotetfries og bèarnaise

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Tips!

Lag søtpotetfries selv ved å kutte to søtpoteter i båter eller strimler og vende dem i olje, salt og pepper. Stek dem på bakebrett i ovnen på 200 grader i ca 40 minutter til friesen er sprø og gyllen.

Slik gjør du

  1. Stek søtpotetfries etter anvisning på pakken.
  2. Krydre biffene med salt og pepper. Ha en nøytral olje i en varm stekepanne, legg i biffene og brun dem godt på begge sider, slik at de får en fin stekeskorpe. Skru ned varmen.
  3. Ha i 2 ss smør, et par knuste hvitløksfedd og en raus kvast rosmarin. Øs stekesmøret over biffene jevnlig og la dem ligge og kose seg i smøret til de er stekt slik du vil ha dem. (Ca 2–3 minutter på hver side for en medium stekt biff. (Ca 1,5 cm tykk). Husk å la biffene hvile i minst 5 minutter før servering.
  4. Varm béarnaisesaus etter anvisning på pakken.
  5. Sautert grønnkål: Smelt smøret i en gryte, tilsett løk og hvitløk, fres det til løken er blank, tilsett kålen og rør om. Fres det hele et par minutter mens du rører av og til. Smak til med salt og pepper og server!
  6. Server Entrecôten med béarnaisesaus, søtpotetfries og lettstekt grønnkål.