Sticky buns med karamellsaus

Sticky buns er en amerikansk versjon av klissete kanelboller. Forskjellen er at de, i tillegg til at de er fylt med smør, sukker og kanel, er dynket i masse deilig karamellsaus. I denne oppskriften har vi hjemmelaget karamellsaus både i bunnen av formen, og over kanelsnurrene. 1 porsjon gir 15-17 sticky buns.
Sticky buns med karamellsaus

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

 1. Start med å lage karamellsausen: Ha smør, sukker, kremfløte og honning i en kjele. Kok opp og la koke i ca 5 minutter til karamellsausen tykner. Dra kjelen av varmen og vend inn saltet.
 2. Fortsett med bolledeig: Varm melken til 37 grader og ha i en bakebolle sammen med egg og gjær. Bland sammen til gjæren er løst opp. Dersom du bruker tørrgjær skal denne blandes med de tørre ingrediensene.
 3. Ha i sukker, hvetemel, kardemomme og salt. Elt i 10 minutter.
 4. Ha i smøret og elt til deigen slipper bollen og du kan «strekke» deigen uten av den ryker. Dette tar ytterligere ca 10-15 minutter.
 5. La deigen heve i ca 45 minutter.
 6. Strø litt mel utover bakebordet og ta deigen ut av bakebollen. Kjevle deigen til et rektangel, ca 20x25 cm. Smør på fyllet, og rull deigen sammen som en lang pølse.
 7. Fordel 1/3 av karamellsausen utover en dyp langpanne med høye kanter. Dekk gjerne formen med bakepapir før du har i karamellsausen.
 8. Skjær deigpølsen i skiver og legg skivene i en langpanne med høye kanter dekket med bakepapir.
 9. Dekk til bollene med plastfolie og la heve i 30 minutter. Ha over halvparten av karamellsausen som er igjen.
 10. Stek bollene på 225 grader, midt i ovnen, i ca 10 minutter til de er gylne.
 11. Ha resten av karamellsausen og de hakkede pistasjnøttene over de nybakte bollene med en gang de tas ut av ovnen.