Snurrer med pistasjkrem

Har du smakt boller med pistasjnøtter? Disse deilige skillingsbollene med lekkert pistasjfyll er enkle å lage, og både ser like gode ut som de smaker. Oppgrader bollene med lekre pistasjknuter, de er søte, en liten anelse syrlige og veldig gode. Oppskriften gir ca. 12 store pistasjsnurrer.
Snurrer med pistasjkrem

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Ha mel, sukker, gjær, salt og kardemomme i en bakebolle. Pisk sammen melk og ett egg, og varm opp til litt under lunkent, ca. 30 grader. Hell melk- og eggblandingen sammen med de tørre ingrediensene. Elt med eltekrok i 15 minutter på lav hastighet til deigen slipper bollen. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen.
  2. Tilsett smør i terninger. Elt så videre i ca. 10 min til. Det er alfa omega at gjærbakst får elte lenge, da får du en god deig. Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (40-50 minutter).
  3. Lag så pisrasjkremen. Hakk pistasjkjernene grovt eller ha de i en kjøkkenmaskin og mal til de så de blir fine og seige. Ha i temperert smør, melis og sitronsaft og bland det hele godt sammen til en seig masse.
  4. Kjevl deigen ut i rektangulær form, og smør ut pistasjfyllet Rull sammen fra langsiden og del i omtrent like store biter. Sett bollene med skjæreflata ned på et stekebrett med bakepapir, og trykk dem litt flatere.
  5. Dekk med plast og et klede, og etterheve minimum 30 minutter. Pensle med sammenpisket egg og strø på litt perlesukker om ønskelig. Stek kanelbollene midt i ovnen ved 220 grader i ca. 10-15 minutter. Avkjøl på rist.