Hvetestang med vaniljekrem

Hva smaker vel bedre til kaffen enn fersk hvetestang? Dette er en enkel oppskrift på hjemmelaget hvetestang med vaniljekrem, melis og kokos. Grunndeigen holder til ca .2 hvetestenger.
Hvetestang med vaniljekrem

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

Det er lettere å fordele vaniljekremen jevnt om du har den i en sprøytepose.

Slik gjør du

  1. Ha mel, sukker, gjær, salt og kardemomme i en bakebolle. Pisk sammen melk og ett egg, og varm opp til litt under lunkent, ca. 30 grader. Hell melk- og eggblandingen sammen med de tørre ingrediensene.
  2. Elt med eltekrok i 15 minutter på lav hastighet til deigen slipper bollen. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen. Tilsett smør i terninger. Elt så videre i ca 10 min til. Det er alfa omega at gjærbakst får elte lenge, da får du en god deig. Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (40-50 minutter).
  3. Del deigen i 2 emner. Rull hver del til en lang pølse, ca. 30 cm og legg på bakepapirkledd stekeplate. Klem de «flate» med hånden og dekk med plastfilm. La deigene heve til de er omtrent doblet i størrelse, ca. 20-30 min.
  4. Lag en dyp grop i midten av deigen og fyll gropen med vaniljekrem. Pensle med egg og stek dem midt i ovnen ved 220 °C i 10–12 minutter.
  5. Imens hvetestengene avkjøles helt, lag melisglasur av melis og vann. Smør på sidene av stengene før servering og dryss over kokos. Del stengene i biter og server!