Skoleboller

Skoleboller, eller skolebrød. Denne oppskriften gir store, luftige og saftige skoleboller, toppet med vaniljekrem og melis, dyppet i kokos. Finnes det noe bedre? Bollene kan fint fryses ned og tines når du får uventet besøk. Denne oppskriften gir 12 saftige skoleboller.
Skoleboller

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Ikke glem skolebrødets dag, siste fredag før sommerferien!

Slik gjør du

  1. Begynn med bolledeigen. Ha mel, sukker, gjær, salt og kardemomme i en bakebolle. Pisk sammen melk og egg, og varm opp til litt under lunkent, ca. 30 grader. Hell melk- og eggblandingen sammen med de tørre ingrediensene.
  2. Elt med eltekrok i 15 minutter på lav hastighet til deigen slipper bollen. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen.
  3. Tilsett smør i terninger. Elt så videre i ca 10 min til. Lang eltetid gir en ekstra god deig.
  4. Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (40-50 minutter).
  5. Del deigen i 12 like store deler og trill runde boller.
  6. Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir og trykk dem litt ned på midten. Sett dem til heving under et kjøkkenhåndkle i ca 20-30 minutter eller til du ser at bollene har blitt store og fine.
  7. Legg ca. 1 ss med eggekrem på hver bolle. Pensle med egg rundt kanten av bollene og stek dem midt i ovnen ved 220 °C i 10–12 minutter. Avkjøl bollene på rist.
  8. Lag melisglasur. Ha melis i en kjøkkenmaskin. Ha i eggehvite og sitronsaft, og pisk på middels høy hastighet. Pisk til konsistensen er som en tykk krem. Glasuren skal holde seg på ballongvispen. Sitronsaften gir det lille ekstra – og gjør glasuren mer frisk og hvit.
  9. Smør de avkjølte skolebollene med melisglasur og dypp dem i en skål med kokos.