Myke kanelsnurrer

Kanelknuter, kanelsnurrer, kanelboller eller kanel i svingene, kjært barn har mange navn. Oppskriften er en av de mest populære på søt gjærbakst, og dette er en ganske stor porsjon, så du kan glede mange. Topp dem gjerne med perlesukker eller melis, så blir de ekstra søte og gode. 1 porsjon gir 15-20 kanelboller avhengig av størrelse.
Myke kanelsnurrer

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Varm melken til 37 grader og ha i en bakebolle sammen med egg og gjær. Bland sammen til gjæren er løst opp
  2. Ha i sukker, hvetemel, kardemomme og salt. Elt i 10 minutter.
  3. Ha i smøret og elt til deigen slipper bollen og du kan «strekke» deigen uten av den ryker. Dette tar ytterligere ca 10-15 minutter.
  4. La deigen heve i ca 45 minutter.
  5. Strø litt mel utover bakebordet og ta deigen ut av bakebollen. Kjevle deigen til et rektangel, ca 20x50 cm. Smør på fyllet, start i den korteste enden og rull deigen sammen til en pølse, skjær ca 1 cm tykke skiver på tvers.
  6. Skjær pølsen i skiver og legg skivene på et bakebrett dekket med bakepapir.
  7. Dekk til bollene med plastfolie og la heve i 30 minutter.
  8. Stek bollene på 225 grader i ca 10 minutter til de er gylne. Følg med da steketiden kan variere noe fra ovn til ovn.
Ha i smøret og elt til deigen slipper bollen og du kan «strekke» deigen uten av den ryker. Dette tar ytterligere ca 10-15 minutter.
Strø litt mel utover bakebordet og ta deigen ut av bakebollen. Kjevle deigen til et rektangel, ca 20x50 cm. Smør på fyllet, start i den korteste enden og rull deigen sammen til en pølse, skjær ca 1 cm tykke skiver på tvers.