Bamseboller med vaniljekrem

Saftige, søte boller med vaniljekrem og sjokolade. Lag verdens søteste bamseboller med snute fylt av fyldig vaniljekrem, pyntet med herlig sjokolade. Det perfekte bakverket til barnebursdagen eller baby-showeren. Vi viser deg hvordan du enkelt fyller bollene med vaniljekrem!
Bamseboller med vaniljekrem

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Tips!

1 porson gir ca 12 boller

Slik gjør du

  1. Bland halvparten av melet med sukker, salt, kardemomme og bakepulver. Smuldre smøret i melblandingen. Rør gjæren ut i lunken melk og tilsett melblandingen. Rør inn mer mel til deigen slipper bakebollen og er passe fast. Dekk med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted.
  2. Lag en helt vanlig rund bolle. Lag små ører som du fester på, og fest rosiner som øyne (bruk eventuelt sjokolade etter steking om du ikke liker rosiner). Sett til heving i cirka ti minutter.
  3. Snute med vaniljefyll: Ta litt deig og klem flat. Fyll på med vaniljekrem, og pakk inn.
  4. Obs. Bollene må stekes i to omganger for å at snuten skal være lysere enn resten av hodet. Først må hodet og ørene forstekes i fem minutter, før den vaniljekremfylte snuten festes på før det hele stekes i ytterligere fem minutter.
  5. Pensle bollene godt med egg, og stek bollene uten snute på 250 grader midt i ovnen i cirka fem minutter (til de er litt gyldne).
  6. Ta bollene ut av ovnen, og fest snuten med sammenpisket egg. Stek i nye 4-5 minutter, men pass på at snuten holder seg lys. PS. IKKE pensle snuten, siden den da lett blir for brun.
  7. Lag detaljer med sjokoladeglasur når bollene har blitt kalde.
Bland halvparten av melet med sukker, salt, kardemomme og bakepulver. Smuldre smøret i melblandingen. Rør gjæren ut i lunken melk og tilsett melblandingen. Rør inn mer mel til deigen slipper bakebollen og er passe fast. Dekk med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted.
Lag en helt vanlig rund bolle. Lag små ører som du fester på, og fest rosiner som øyne (bruk eventuelt sjokolade etter steking om du ikke liker rosiner). Sett til heving i cirka ti minutter.
Snute med vaniljefyll: Ta litt deig og klem flat. Fyll på med vaniljekrem, og pakk inn.
Pensle bollene godt med egg, og stek bollene uten snute på 250 grader midt i ovnen i cirka fem minutter (til de er litt gyldne).
Ta bollene ut av ovnen, og fest snuten med sammenpisket egg. Stek i nye 4-5 minutter, men pass på at snuten holder seg lys. PS. IKKE pensle snuten, siden den da lett blir for brun.
Lag detaljer med sjokoladeglasur når bollene har blitt kalde.