Pizza med pepperoni

Hva smaker bedre enn en skikkelig cheesy pepperonipizza? Prøv denne oppskriften på hjemmelaget pizza med smaksrik pizzasaus, tynn bunn, skivet champignon og krydret pepperoni. En amerikansk klassiker!
Pizza med pepperoni

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Ved å bruke pizzamel i deigen til bunnen blir den ekstra smidig å jobbe med, og lettere å kjevle ut.

Slik gjør du

  1. Pizzabunn: Bland vann, olje, gjær og sukker sammen i en kjøkkenmaskin, eller rør for hånd i ca 3 minutter til det er godt blandet. Tilsett mel og salt og elt sammen på lav hastighet i ca 15. min. Deigen skal være glatt og smidig. Ha deigen over på et godt melet bord og la den hvile i 20 min.
  2. Pizasaus: Hemmeligheten her er skikkelig gode tomater, og de finner du ofte på boks! Noen velger å koke tomatsausen for å konsentrere smaken, mens andre liker den friske og gode tomatsmaken av gode tomater. Fres ett fedd hvitløk og 2 stk finhakkede sjalottløk i 2 ss olje i en kjele. Når de har blitt blanke i fargen tar du det over i en bolle.
  3. Tilsett en boks med skikkelig gode tomater, f.eks Mutti cherrytomater eller ett glass god Italiensk tomatpulp. Pisk inn 5 ss god olivenolje, med en stavmikser, eller rør det inn med en visp dersom du ønsker mer biter i sausen. Du kan smaksette pizzasausen med litt frisk oregano, eller du kan ha dette oppå pizzaen.
  4. Del deigen i 4, da passer hver deig til en stor, tynn pizzabunn. Elt deigen mellom hendene, lag 4 fine små boller og legg dem på et oljet fat med god avstand mellom hver. Legg over plastfilm, og la deigballene stå på brettet i 2-3 timer i romtemperatur. (Eller kjølig over natten) De kommer til å heve videre og ese ut. Når de har fått dobbelt str. kan de oppbevares i kjøleskapet til de skal brukes.
  5. Kjevle deigen ut til den er skikkelig tynn. Fordel sausen på pizzaen (pass på å ikke smøre et for tykt lag på).
  6. Topp pizzaen med revet ost, skivet champignon og pepperoni etter smak.
  7. Stek pizzaen på midterste rille i ovnen ved 250 grader til den er sprø og gyllen, ca. 8–10 minutter. Dryss over litt oregano rett før servering.
Topp pizzaen med revet ost, skivet champignon og pepperoni etter smak.