Pai med skinke

Pai er populært både til hverdag og til gjester, og blir det rester så kan de gjerne bli med i matpakken neste dag. Dette er en oppskrift med ost og skinke, men fyllet kan varieres etter eget ønske. I denne oppskriften kan du gjerne bytte ut skinke med middagsrester som stekt kjøttdeig, stekt kyllingfilet i biter eller spekeskinke i strimler.
Pai med skinke

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Tips!

Ha gjerne flere grønnsaker i paien, velg dine favoritter. Kuttet sopp, squash, brokkoli, paprika og tomater er godt.

Slik gjør du

  1. [Ønsker du å lage paibunnen selv, kan du finne oppskrift her.](recipe:cdc4a641-5722-1490-5336-e91be7caafd8)
  2. Bruk en paiform eller rund form med løs kant, ca. 24 cm i diameter. Forvarm ovnen til 200 grader. Rull paideigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel.
  3. Forstek gjerne paibunnen i 10 minutter, i nedre del av ovnen. Da er det lurt å legge over et bakeark med tørre erter, dette for å hindre at bunnen hever. Har du ikke dette tilgjengelig så steker du uten, det går også bra.
  4. Skjær kokt skinke i biter og del løk i tynne skiver. Dryss meste parten av osten i paiformen og fordel skinkebiter og løkskiver utover.
  5. Visp sammen egg og fløte med en gaffel eller visp til en jevn blanding. Hell eggeblanding over fyllet, topp med litt ekstra ost og dryss med oregano.
  6. Stek paien i nedre del av ovnen til den har satt seg og fått fin farge, ca. 35 minutter. Server paien lunken med en frisk salat til.