Hvit pizza med blåmuggost og pærer

Prøv pizza med hvit creme fraiche saus, blåmuggost, tynne skiver av pærer og fiken, toppet med honning, valnøtter og ruccula. Den skarpe smaken på blåmuggost smaker nydelig med søte smaker med pære og honning.
Hvit pizza med blåmuggost og pærer

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Stek pizzaen på en pizzasten for å få en ekstra sprø skorpe

Slik gjør du

  1. Ha gjær, salt og lunkent vann i en bakebolle og rør til gjæren er oppløst. Tilsett olivenolje og mel, men hold igjen litt av melet slik at du kan «justere» deigen underveis.
  2. Kjør blandingen i kjøkkenmaskin med eltekrok på lav til middels hastighet i ca 10 minutter til den er jevn og smidig. La den heve til dobbel størrelse.
  3. Ha deigen på en lett melet benkeplate og klem eller kjevle den ut til ønsket størrelse. Legg pizzabunnen over på et stekebrett dekket med bakepapir.
  4. Lag hvit pizzasaus ved å blande creme fraichen med finhakket oregano (eller andre urter), finhakket hvitløksfedd og saft av sitron eller lime. Smak til med salt og pepper.
  5. Skjær pæren i tynne skiver og del fiken. Smør den hvite pizzasausen på bunnen, dryss over revet ost og blåmuggost. Legg deretter på pære og fiken i skiver.
  6. Stek pizzaen på 230 grader i 10-15 minutter. Når pizzaen er ferdig toppes den med honning, valnøtter og litt ruccula.