Pizza bianca med spekeskinke, chevre og pinjekjerner

Italiensk pizza med tynn bunn, hvit saus og spekeskinke. Trøffelolje gir pizzaen det lille ekstra, og steker du den på pizzasten får du ekstra sprø bunn.
Pizza bianca med spekeskinke, chevre og pinjekjerner

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Tips!

La pizzastenen stå på grillen fra den settes i gang, det er viktig at denne er ordentlig varm for å få et godt resultat.

Slik gjør du

  1. Bland sammen alle ingrediensene til pizzadeigen. Pass på at vannet holder rundt 37 grader. Elt til en smidig deig, og la heve på et lunt sted i cirka 1 time.
  2. Bland ingredienser til sausen, men ikke bruk stavmikser, da vil sausen bli for flytende og gjøre pizzaen vanskelig å jobbe med. La sausen stå mens du jobber videre med deigen.
  3. Kjevl ut deigen tynnere enn du tror, bruk mye mel på bordet. Dette blir 2 porsjonspizzaer.
  4. Smør sausen utover pizzabunnene. Fordel mozzarella, jarlsberg og innslag av chevre over pizzaen. Rett før servering legger du på spekeskinke, før du drysser over pinjekjerner og ruccola. Mengdene på topping er veiledende, du tar på den mengden du selv ønsker.
  5. Stekes på pizzastein på maks varme i cirka 8-9 minutter, eller til pizzaen er gyllen og fin. Ha over littegrann trøffelolje og pynt med timian.