Italiensk pizza med parmaskinke

Tynn, sprø bunn, enkel tomatsaus, spekeskinke, oliven og mozzarella. Så enkelt og så utrolig godt. Med en god pizzadeig i bunnen kan du lage en rekke varianter. Fyll på med alt du synes er godt.
Italiensk pizza med parmaskinke

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Ha gjær, salt og lunkent vann i en bakebolle og rør til gjæren er oppløst. Tilsett olivenolje og mel, men hold igjen litt av melet slik at du kan «justere» deigen underveis. Kjør blandingen i kjøkkenmaskin med eltekroker på lav til middels hastighet i ca 10 minutter til den er jevn og smidig.
  2. La den heve til dobbel størrelse. Ha deigen på en lett melet benkeplate og klem eller kjevle den ut til ønsket størrelse. Legg pizzabunnen over på et stekebrett dekket med bakepapir. Legg på ønsket fyll.
  3. Ha hakkede hermetiske tomater i en finmasket sil og la dem renne av. Rør tomatene sammen med finhakket hvitløk, chili, basilikum og olivenolje. Smak til med sukker, salt og pepper.
  4. Fordel tomatsaus på bunnen før du legger på løk og mozzarella. Ringle over en god olivenolje. Stek pizzaen på 250 °C i 8-10 minutter, eller til pizzaen har en gyllen farge og sprø bunn. Fordel parmaskinke, høvlet parmesan, oliven og rucculasalat over.
La den heve til dobbel størrelse. Ha deigen på en lett melet benkeplate og klem eller kjevle den ut til ønsket
størrelse. Legg pizzabunnen over på et stekebrett dekket med bakepapir. Legg på ønsket fyll.
Fordel tomatsaus på bunnen før du
legger på løk og mozzarella. Ringle over en god
olivenolje. Stek pizzaen på 250 °C i 8-10 minutter,
eller til pizzaen har en gyllen farge og sprø bunn.
Fordel parmaskinke, høvlet parmesan, oliven og
rucculasalat over.