Hvit pizza med røkelaks

En deilig pizza bianca! Hjemmelaget pizza med røkelaks, kremet parmesansaus, spinat og kapers. Her møter italiensk pizza den klassiske norske røkelaksen, og resultatet er en annerledes og fantastisk god pizza. Topp gjerne pizzaene med skivet avokado.
Hvit pizza med røkelaks

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Tips!

Topp gjerne pizzaene med skivet avokado!

Slik gjør du

  1. Bland vann, olje, gjær og sukker sammen i en kjøkkenmaskin, eller rør for hånd i ca 3 minutter til det er godt blandet.
  2. Tilsett mel og salt og elt sammen på lav hastighet i ca 15. min. Deigen skal være glatt og smidig.
  3. Ha deigen over på et godt melet bord og la den hvile i 20 min. Del deigen i 4, da passer hver deig til en stor, tynn pizzabunn.
  4. Elt deigen mellom hendene, lag 4 fine små boller og legg dem på et oljet fat med god avstand mellom hver. Legg over plastfilm, og la deigballene stå på brettet i 2-3 timer i romtemperatur. (Eller kjølig over natten) De kommer til å heve videre og ese ut. Når de har fått dobbelt str. kan de oppbevares i kjøleskapet til de skal brukes.
  5. Lag saus: Smelt 1 ss av smøret i en kjele, tilsett hvitløken og la den frese på medium varme i 2 – 3 minutter, uten at den tar farge.
  6. Tilsett vinen og kok den nesten helt inn. Tilsett fløte og kok opp, tilsett maizenna utrørt i kaldt vann, la småkoke i 2 minutter til fløten tykner litt.
  7. Rør inn resten av smøret så det smelter, tilsett osten, salt og pepper og varm det på lav varme mens du rører, til osten er smeltet.
  8. Kjør sausen glatt med en stavmikser. Avkjøl noe.
  9. Kjevle bunnene ut til de er veldig tynne og smør den hvite sausen utover pizzabunnene.
  10. Topp med ønsket mengde mozzarella, chevre, kapers, kuttet vårløk og spinat. Stek i ovnen eller grill på en forvarmet pizzasten under lokk på grillen, det tar ikke mange minuttene. Legg røkelaks på til slutt og servér! Topp gjerne pizzaene med skivet avokado.
Kjør sausen glatt med en stavmikser. Avkjøl noe.