Hjemmelaget italiensk pizza med bacon

Oppskrift på smaksrik italiensk pizza laget fra bunnen. Få. men gode ingredienser som topping og hjemmelaget saus gjør dette til en veldig god pizza.
Hjemmelaget italiensk pizza med bacon

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Bruk gjerne pizzasten når du laget italiensk pizza. Da kan du gjerne steke på så høy temperatur som 300 grader. midt i ovnen, i ca 7 minutter. Husk at stenen skal være skikkelig varm når du legger på pizzadeigen, sett inn i kald ovn og la den gjerne stå så lenge som 45 min i ovnen før du begynner.

Slik gjør du

  1. Bland vann, olje, gjær og sukker sammen i en kjøkkenmaskin, eller rør for hånd i ca 3 minutter til det er godt blandet. Tilsett mel og salt og elt sammen på lav hastighet i ca 15. min. Deigen skal være glatt og smidig. Ha deigen over på et godt melet bord og la den hvile i 20 min.
  2. Del deigen i 4, da passer hver deig til en stor, tynn pizzabunn. Elt deigen mellom hendene, lag 4 fine små boller og legg dem på et oljet fat med god avstand mellom hver. Legg over plastfilm, og la deigballene stå på brettet i 2-3 timer i romtemperatur. (Eller kjølig over natten) De kommer til å heve videre og ese ut. Når de har fått dobbelt str. kan de oppbevares i kjøleskapet til de skal brukes.
  3. Hemmeligheten bak en god saus er skikkelig gode tomater, og de finner du ofte på boks! Noen velger å koke tomatsausen for å konsentrere smaken, mens andre liker den friske og gode tomatsmaken av gode tomater.
  4. Fres ett fedd hvitløk og 2 stk finhakkede sjalottløk i 2 ss olje i en kjele. Når de har blitt blanke i fargen tar du det over i en bolle. Tilsett en boks med gode tomater eller et glass italiensk tomatpulp. Pisk inn 5 ss god olivenolje, med en stavmikser, eller rør det inn med en visp dersom du ønsker mer biter i sausen. Du kan smaksette pizzasausen med litt frisk oregano, eller du kan ha dette oppå pizzaen.
  5. Kjevle deigen ut til den er skikkelig tynn. Fordel sausen på pizzaen (pass på å ikke smøre et for tykt lag på).
  6. Topp pizzaen med litt ost, gjerne noen smaksrike typer, men ikke for mye, på en god pizza skal det være hårfin balanse mellom osten, tomatsausen og bunnen. Her har vi brukt noen biter taleggio og litt revet parmesan. Ha deretter på bacon, chili, og cherrytomater.
  7. Stek pizzaen på midterste rille i ovnen ved 250 grader til den er sprø og gyllen, ca. 8–10 minutter. Riv over litt frisk parmesan og god olivenolje, før du drysser over litt oregano rett før servering.
Topp pizzaen med litt ost, gjerne noen smaksrike typer, men ikke for mye, på en god pizza skal det være hårfin balanse mellom osten, tomatsausen og bunnen. Her har vi brukt noen biter taleggio og litt revet parmesan. Ha deretter på bacon, chili, og cherrytomater.