Grove pizzasnurrer med pesto, bacon og purre

Pizzasnurrer er perfekte til lunsj og matpakke, men også til barnebursdag. Tilskudd av grovt mel og havrekli, gjør snurrene både sunnere og mer mettende. Dette er perfekt til turmatpakka! Lag dobbel porsjon og frys ned, så har du alltid noe ekstra godt til skolematen. Oppskriften gir ca 16 stk.
Grove pizzasnurrer med pesto, bacon og purre

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene til deigen sammen, og elt godt enten med eltekrok på en kjøkkenmaskin, eller med håndkraft på en melet bordplate. Legg deigen i en bolle og dekk med plast. Sett på et lunt sted og la heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  2. Stek baconterninger og finhakket purre i litt olivenolje.
  3. Bland ferdigstekt bacon og purre med pesto i en bolle.
  4. Velt den ferdighevede deigen ut på et melet bord og kna den et par minutter. Kjevle den deretter ut til et stort rektangel og fordel pestoblandingen og mesteparten av osten utover rektagelet. Spar litt ost som skal strøs på toppen av snurrene før steking. Rull rektangelet - fra langsiden - sammen til en pølse. Del pølsen i ca. 5 cm tykke skiver. Legg snurrene på et bakepapir på stekebrett og topp dem med ost. La etterheve 10 minutter.
  5. Stek pizzasnurrene på 225 grader midt i ovnen i 15 minutter. Avkjøl på rist.
  6. Snurrene kan gjerne få følge av litt salat, basilikumspynt og noen søte små tomater når de serveres eller pakkes i matboksen.
Bland alle ingrediensene til deigen sammen, og elt godt enten med eltekrok på en kjøkkenmaskin, eller med håndkraft på en melet bordplate.
Legg deigen i en bolle og dekk med plast. Sett på et lunt sted og la heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
Stek baconterninger og finhakket purre i litt olivenolje.
Bland ferdigstekt bacon og purre med pesto i en bolle.
Velt den ferdighevede deigen ut på et melet bord og kna den et par minutter. 
Kjevle den deretter ut til et stort rektangel og fordel pestoblandingen og mesteparten av osten utover rektagelet. Spar litt ost som skal strøs på toppen av snurrene før steking.
Rull rektangelet - fra langsiden - sammen til en pølse. Del pølsen i ca. 5 cm tykke skiver.
Legg snurrene på et bakepapir på stekebrett og topp dem med ost. 
La etterheve 10 minutter.