Grønnsakspai

Grønn pai med brokkoli, squash og vårløk gir en smak av sommer!
Grønnsakspai

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Tips!

Skjærgaardsløk er også godt i paien, bytt isåfall ut halvparten av vårløken med dette.

Slik gjør du

  1. Varm stekeovnen til 180 grader. Kle en liten langpanne, ca. 20 x 25 cm, med bakepapir. Pakk ut filodeigen og dekk den til med et fuktig kjøkkenhåndkle for å hindre at deigen tørker mens du jobber med den.
  2. Legg et lag filodeig i langpannen, pensle godt med olje og legg i et nytt lag filodeig. Fortsett sånn til du har brukt opp filodeigen. Pensle det siste laget med olje og klem forsiktig sammen kantene til en ujevn pyntekant. Stek tertebunnen i ca. 15 minutter, eller til den blir gyllen og sprø over det hele.
  3. Rens og del brokkolien i små buketter og skjær squashen i skiver. Rens vårløken og bland alt sammen i en langpanne. Drypp over litt olje, krydre med litt salt og pepper og vend alt godt sammen.
  4. Stek grønnsakene i ovnen i 10–12 minutter, de skal bare bli litt myke og gylne i kantene. Visp sammen crème fraîche, egg, hakkede urter, en god klype salt og litt kvernet pepper.
  5. Fordel grønnsakene utover tertebunnen, smuldre over fetaosten og hell forsiktig i eggemassen. Bak terten i ca. 35 minutter til eggemassen har stivnet, den kan gjerne være litt «dissete» i midten.
  6. La terten få stå en liten stund til avkjøling før du forsiktig løfter den ut med hjelp av bakepapiret. Pynt med friske urter før servering.
Rens og del brokkolien i små buketter og skjær squashen i skiver. Rens vårløken og bland alt sammen i en langpanne. Drypp over litt olje, krydre med litt salt og pepper og vend alt godt sammen.
Stek grønnsakene i ovnen i 10–12 minutter, de skal bare bli litt myke og gylne i kantene. Visp sammen crème fraîche, egg, hakkede urter, en god klype salt og litt kvernet pepper.