Eltefri pizza med spekeskinke

Eltefri pizzadeig krever minimalt med innsats, men må planlegges litt i forkant siden den skal heve i ca. 18-20 timer. Rør sammen ingrediensene kvelden før og la deigen stå i romtemperatur over natten. Resultatet er en utrolig god og sprø pizzabunn. Denne eltefrie pizzaen med spekeskinke, ost, paprika og ruccola vil ikke skuffe.
Eltefri pizza med spekeskinke

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Server pizzaene med pesto og gjerne en av MENYs egne dressinger.

Slik gjør du

  1. Ha alle ingrediensene til deigen i en bakebolle og rør sammen. Dekk over med et klede eller plastfolie, la stå i romtemperatur til heving 18-20 timer.
  2. Strø mel på et bakepapir og hvelv deigen forsiktig ut av bollen. Ha mel over deigen og del den i to eller fire alt etter hvor store pizzaer du ønsker. Snu bakebollen over deigen og la etterheve i ca. 1 time.
  3. Løft delene over på en varm pizzastein eller et bakepapir som flyttes over til et bakebrett som er forvarmet i ovnen. Bruk fingrene til å presse/dra ut deigen til du har en jevn og tynn pizzabunn. Det er viktig at deigen ikke kjevles eller "jobbes" for mye med og behandles forsiktig.
  4. Fordel pizzasaus og ost utover pizzabunnene. Topp hver pizza med spekeskinke og strimlet paprka. Stek pizzaene på 300 grader i ca. 7-10 minutter.
  5. Fordel vårløk og ruccolasalat på de nystekte pizzaene.