Søte sjokolademuffins med iskrem

Oppskrift på sjokolademuffins toppet med iskrem. Muffinsene kan du kjøpe ferdig, eller lage selv, vi gir deg oppskriften. Pynt gjerne med sjokoladehjerter og server i bursdag.
Søte sjokolademuffins med iskrem

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 190 grader og finn frem et muffinsbrett og 24 muffinsformer. Smelt smør og avkjøl. Hakk sjokoladen i passe store biter.
  2. Ha alle de tørre ingrediensene, med unntak av sjokoladen, i en bolle. Rør godt sammen med en slikkepott. Visp sammen eggene i en annen bolle, og tilsett Kefir og avkjølt, smeltet smør. Rør godt.
  3. Hell eggeblandingen over i bollen med det tørre. Rør sammen til deigen er blandet, ikke rør for lenge. Bruk en Spiseskje eller en iskremskje og ha deigen over i muffinsformene.
  4. Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 18 minutter. Test om de er ferdige ved å stikke en trepinne i midten av en muffins. Den skal komme helt ren ut, uten noen rester av deig på seg. Avkjøl muffinsene i muffinsbrettet i fem minutter før du flytter dem over på en rist.
  5. Avkjøl muffinsene helt og grav deretter ut litt av toppen på muffinsen med en skje. Plasser iskulen oppi muffinsen og pynt med et lekkert sjokoladehjerte og frysetørrede bringebær.