Jungeldyr cupcakes

Morsom og kjempegod oppskrift på sjokolademuffins med frosting, dekortert som eksotiske dyr fra jungelen. Perfekt til barneselskapet! 1 porsjon gir ca. 24 sjokolademuffins.
Jungeldyr cupcakes

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

 1. Først, lag sjokolade cupcakes. Smelt smør, og ha det i en bolle. Ha i de øvrige ingrediensene til muffinsene. Rør inn mel til slutt. Sett muffinsformer på et stekebrett. Bruk gjerne doble former eller et muffinsbrett slik at muffinsene holder fasongen bedre. Hell røren i muffinsformene slik at de er 3/4 dels fulle.
 2. Stek muffinsene på 180 °C i ca. 20 minutter. Sjekk med en trepinne om muffinsene er ferdig stekt. Stikk pinnen i midten av muffinsen, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er de ferdige. Avkjøl muffinsene helt.
 3. Sjokoladefrosting: Bland melis og kakao, og smuldre smøret i blandingen. Visp først på laveste hastighet, og tilsett melken litt av gangen. Visp til kremen er lett og luftig - minst 5 min.
 4. Frosting med kremost: Visp melis og smør sammen på lav hastighet. Tilsett kremost, og visp til å begynne med på laveste hastighet. Visp til kremen er lett og luftig - minst 5 min.
 5. Lag så eller bruke ferdig kjøpt fondant,som kan kjøpes i mange farger. Man kan også farge hvit fondant med fargepasta slik at man får akkurat den fargen man ønsker. Kna fondanten til den blir myk og fin å jobbe med.
 6. Pynte elefant: Legg et tynt lag med kremostfrosting på cupcaken. Kjevle ut grå fondant, bruke melis til å arbeide med fondanten. Bruk et glass eller rund form som er litt større enn cupcaken til å hulle ut et rundt lag som man legger oppå cucaken.
 7. Hull ut flere små sirkler til snablen og hull ut hjerter av rosa fondant til elefantører. Øyne tegnes på med farget glasur.
 8. Pynte panda: Smør kremostfrosting på cupcaken, dypp så cupcaken i sukker.
 9. Pynt med sjokoladeknapper til ører, nese, nonstop og glasur til øyne og munn.
 10. Pynte løve: Farg en del av kremostfrostingen gul og en del oransje. Smør gul kremostfrosting på cupcaken, og bruk en sprøytepose til å lage “løvemanken” med den oransje frostingen rundt kanten.
 11. Sjokoladeknapp til nese og glasur til øyne og munn.
 12. Pynte apekatt: Smør cupcaken med sjokoladefrostingen. Hull ut en sirkel i fondant som nesen.
 13. Munnen tegnes på med glasur, bruk nonstop til ører og kjøpte kakepynt øyne.
Frosting med kremost: Visp melis og smør sammen på lav hastighet. Tilsett kremost, og visp til å begynne med på laveste hastighet. Visp til kremen er lett og luftig - minst 5 min.
Pynte elefant: Legg et tynt lag med kremostfrosting på cupcaken. Kjevle ut grå fondant, bruke
melis til å arbeide med fondanten. Bruk et glass eller rund form som er litt større enn cupcaken
til å hulle ut et rundt lag som man legger oppå cucaken.
Hull ut flere små sirkler til snablen og hull ut hjerter av rosa fondant til elefantører. Øyne tegnes på med farget glasur.
Pynte panda: Smør kremostfrosting på cupcaken, dypp så cupcaken i sukker.
Pynt med sjokoladeknapper til ører, nese, nonstop og glasur til øyne og munn.
Pynte løve: Farg en del av kremostfrostingen gul og en del oransje. Smør gul kremostfrosting
på cupcaken, og bruk en sprøytepose til å lage “løvemanken” med den oransje frostingen rundt
kanten.
Sjokoladeknapp til nese og glasur til øyne og munn.
Pynte apekatt: Smør cupcaken med sjokoladefrostingen. Hull ut en sirkel i fondant som nesen.
Munnen tegnes på med glasur, bruk nonstop til ører og kjøpte kakepynt øyne.