Hjemmelaget kransekake

Grunnoppskrift på kransekake, festkaken over alle festkaker. Ikke spesielt komplisert, men husk å lag den dagen før den skal trilles ut og stekes. Denne oppskriften gir ca. 16 ringer.
Hjemmelaget kransekake

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Tips!

Bestill fersk, ferdig kransekake på www.kakemakeren.no og hent i din nærmeste MENY-butikk.

Slik gjør du

  1. Skåld halvparten av mandlene og la de tørke minst et døgn. Mal mandlene, enten med mandelkvern eller food-prosessor. Sikt inn melis og bland det sammen med eggehvitene. Kna inn en og en eggehvite til deigen er fast.
  2. Sett deigen kaldt, aller helst til neste dag.
  3. Trill så kransekakedeigen ut til fingertykke pølser, eller bruk en kjøttkvern med egnet hullskive. Smør kransekakeformene med smør og dryss i mel og legg i "pølsene". Sett kransekakeformene på et stekebrett og stek¨ved 200 grader i ca.10 minutter. Ta ringene ut av formene og over på rist og la de bli helt avkjølt.
  4. Eggehviten vispes til den er blitt hvit og luftig og tilsettes sitronsaft. Sikt inn melis gradvis til glasuren er fast, dvs. at ringene etter vispen ikke siger sammen når du stopper mikseren. Fyll glasuren i en konditorpose eller kremmerhus, knyt igjen.
  5. Klipp et lite hull i det ene hjørnet når ringene skal pyntes. Lag gjerne flere poser med forskjellige farger. Pynt med flagg og knall!
Skåld halvparten av mandlene og la de tørke minst et døgn. Mal mandlene, enten med mandelkvern eller food-prosessor. Sikt inn melis og bland det sammen med eggehvitene. Kna inn en og en eggehvite til deigen er fast.
Sett deigen kaldt, aller helst til neste dag.
Trill så kransekakedeigen ut til fingertykke pølser, eller bruk en kjøttkvern med egnet hullskive. Smør kransekakeformene med smør og dryss i mel og legg i "pølsene". Sett kransekakeformene på et stekebrett og stek¨ved 200 grader i ca.10 minutter. Ta ringene ut av formene og over på rist og la de bli helt avkjølt.
Eggehviten vispes til den er blitt hvit og luftig og tilsettes sitronsaft. Sikt inn melis gradvis til glasuren er fast, dvs. at ringene etter vispen ikke siger sammen når du stopper mikseren. Fyll glasuren i en konditorpose eller kremmerhus, knyt igjen.
Klipp et lite hull i det ene hjørnet når ringene skal pyntes. Lag gjerne flere poser med forskjellige farger. Pynt med flagg og knall!