Grovt brød med nøtter

Et skikkelig grovbrød med masse nøtter er ikke bare sunt, det smaker også kjempegodt til for eksempel ost. Noen rosiner eller annen tørket frukt kan godt erstatte noen av nøttene for litt sødme. Oppskriften er til 2 stk hjemmebakte brød.
Grovt brød med nøtter

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Ingredienser
  2. Hakk valnøtter, hasselnøtter og mandler i ulike størrelser. Noen biter kan godt være mindre enn andre, og det er også godt med litt større biter å tygge på innimellom.
  3. Bland mel, hakkede nøtter, tørrgjær og salt i en bolle tilhørende kjøkkenmaskin.
  4. Tilsett vann, honning og olivenolje mens maskinen går med eltekrok. Det skal bli en klissete deig. La deigen kjøre 5-10 minutter på middels hastighet.
  5. Dekk bollen med plast, og sett deigen til heving på et lunt sted i 45 minutter.
  6. Hell den ferdighevede deigen direkte fra bollen og over i to smurte brødformer. Pensle med litt vann og dryss på gresskarkjerner. Sett til etterheving ca. 30 minutter.
  7. Stek brødene midt i ovnen på 200 grader i 45 minutter. Velt de ferdigstekte brødene ut på rist og la dem avkjøle noe før du skjærer i dem.
  8. Passer perfekt til ostefatet!
Ingredienser
Bland mel, hakkede nøtter, tørrgjær og salt i en bolle tilhørende kjøkkenmaskin.
Tilsett vann, honning og olivenolje mens maskinen går med eltekrok. Det skal bli en klissete deig. La deigen kjøre 5-10 minutter på middels hastighet.
Hell den ferdighevede deigen direkte fra bollen og over i to smurte brødformer. Pensle med litt vann og dryss på gresskarkjerner. 
Sett til etterheving ca. 30 minutter.
Passer perfekt til ostefatet!