Eltefritt grovbrød med kli og kjerner

Har du lyst til å servere et perfekt, nystekt brød til frokosten? Et rustikt brød som nesten lager seg selv? Da kan du lage et eltefritt brød! Dette er en lekende lett og garantert vellykket måte å bake knallgode brød på. Deigen røres sammen på 5 minutter med minimalt med gjær, og uten å eltes. Det eneste du må huske, er å sette deigen dagen før den skal stekes.
Eltefritt grovbrød med kli og kjerner

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Begynn med å sette deigen dagen før du skal steke brødet. Bland alle ingredienser lett sammen i en stor bolle.
  2. Deigen blir mer klissete enn du kanskje er vant til når du baker brød, men den skal ikke være flytende! Dekk bollen med plastikk og la den stå et lunt sted i minumum 12 timer. Du kan gjerne la den stå noen timer lenger også.
  3. Ha godt med hvetemel på et bord og velt den ferdighevede deigen ut på melet. Brett deigen sammen fra alle kanter noen ganger med hånden. Hvis den er veldig klissete kan du hjelpe til med en stekespade eller slikkepott. Legg deigen med brettekantene ned mot bordflaten, legg bakebollen over deigen og la den så etterheve minimum 30 minutter.
  4. Plassér en jerngryte med lokk som tåler høy varme, på en rist i ovnen. Sett ovnen på 250 grader. Når ovnen er ferdig oppvarmet tar du ut gryten, velter deigen oppi gryten, setter på lokket og baker brødet med lokk på 250 grader, i 30 minutter. Etter de 30 minuttene tar du av lokket og lar brødet steke 15 minutter til uten lokk.
  5. Velt det ferdigstekte brødet over på en rist og la det avkjøle litt før servering. Nå har du bakt verdens beste hjemmebakte brød!
Begynn med å sette deigen dagen før du skal steke brødet. Bland alle ingredienser lett sammen i en stor bolle.
Deigen blir mer klissete enn du kanskje er vant til når du baker brød, men den skal ikke være flytende! Dekk bollen med plastikk og la den stå et lunt sted i minumum 12 timer. Du kan gjerne la den stå noen timer lenger også.
Ha godt med hvetemel på et bord og velt den ferdighevede deigen ut på melet. Brett deigen sammen fra alle kanter noen ganger med hånden. Hvis den er veldig klissete kan du hjelpe til med en stekespade eller slikkepott. Legg deigen med brettekantene ned mot bordflaten, legg bakebollen over deigen og la den så etterheve minimum 30 minutter.
Plassér en jerngryte med lokk som tåler høy varme, på en rist i ovnen. Sett ovnen på 250 grader. Når ovnen er ferdig oppvarmet tar du ut gryten, velter deigen oppi gryten, setter på lokket og baker brødet med lokk på 250 grader, i 30 minutter. Etter de 30 minuttene tar du av lokket og lar brødet steke 15 minutter til uten lokk.
Velt det ferdigstekte brødet over på en rist og la det avkjøle litt før servering. Nå har du bakt verdens beste hjemmebakte brød!