And med pastinakkrem og appelsinsaus

Mørt, stekt andebryst er nydelig mat når du skal ha gjester eller bare ønsker en ekstra god middag til helgen. Saus med smak av appelsin passer veldig godt til and. Tilbehøret til denne retten er pastinakkrem, smørdampet purre, appelsinsaus og pannestekte poteter.
And med pastinakkrem og appelsinsaus

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Varm ovnen til 200°C. Skjær et rutemønster på fettsiden av brystet, krydre godt med salt og pepper. Varm opp en stekepanne, legg andebrystene med fettsiden ned, stek i noen minutter til fettet har blitt sprøtt. Press kjøttet ned med stekespaden for jevn farge. Snu brystet og brun på undersiden, legg over i en ildfast form og etterstek i stekeovnen i 10-12 min. Ta ut og la hvile i 10 min. før servering.
  2. Skrell pastinakken og del i mindre biter, legg over i kjele og dekk med vann. Kok møre, hell av vann og la dampe i noen minutter, før de moses i stavmikser med fløte og smør. Smak til med salt og pepper.
  3. Skjær den lyse delen av purren i 2 cm store biter, kok bitene så vidt møre i vann, tilsett smør, salt og noen stilker timian.
  4. Smelt sukkeret til karamell, tilsett appelsinjuice og kok ned til ca. halvparten. Tilsett kyllingkraft og småkok videre i 5-10 min. Smak til med honning, salt og pepper. Jevn evt. med maizena om ønskelig. Tilsett hakket persille ved servering.
  5. Skjær potetene i 1 cm tykke skiver, varm olje og smør i stekepanne. Stek potetene til de er møre, unngå for høy varme. Salte og pepre.
Varm ovnen til 200°C. Skjær et rutemønster
på fettsiden av brystet, krydre godt med salt
og pepper. Varm opp en stekepanne, legg
andebrystene med fettsiden ned, stek i noen
minutter til fettet har blitt sprøtt. Press kjøttet
ned med stekespaden for jevn farge. Snu
brystet og brun på undersiden, legg over i en
ildfast form og etterstek i stekeovnen i 10-12
min. Ta ut og la hvile i 10 min. før servering.