Nøkkelhull gjør det enklere å velge sunnere

Nøkkelhull gjør det enklere å velge sunnere

Nøkkelhullet gjør det enklere å velge sunnere, men hva betyr det at noen matvarer er merket med Nøkkelhull? Les om kravene som stilles til innholdet i matvarene, og se våre mest solgte varer som er Nøkkelhullsmerket.

Enklere å velge sunnere

Varer som er nøkkelhullsmerket inneholder mindre mettet fett, salt og sukker, og mer kostfiber enn andre varer i samme kategori.

Symbolet finner du på pakningen av ferdigpakkede produkter, samt at vi har merket dem på hyllen.

Det er Helsedirektoratet og Mattilsynet spom med Nøkkelhullet ønsker å bidra til et sunnere kosthold i befolkningen - og gjøre det enklere å følge kostrådene i praksis. 

Nøkkelhullet kan være en snarvei til gode matvaner. Ved hjelp av merket er det enkelt å finne sunnere alternativer i butikken.

MENY har hele 500 varer merket med nøkkelhull

Hos MENY finner du hele 500 nøkkelhullsmerkede varer. Kategoriene du kan finne dem i er meieriprodukter, margarin og matoljer, kjøtt og kjøttprodukter, fiskeprodukter, ferdigretter, brød- og kornvarer, pasta, mel og gryn, vegetabilske produkter med samme bruksområde som meieriprodukter og kjøttprodukter.

Du finner dessverre ikke nøkkelhullsvarer i kategoriene barnemat for barn opp til 3 år, syltetøy, juice, sauser, salatdressinger, majones, tørrmelk, nøtter, egg, brunost og prim, godteri, sjokolade, is, pannekaker, kaker og snacks som potetgull og peanøtter.

Bestselgere som er nøkkelhullsmerket:

Noen produkter er naturlig nøkkelhullsmerket

Noen produkter er naturlig sunne og nøkkelhullsmerket som de er. Det gjelder ubearbeidet fisk, frukt, bær og grønnsaker. Dette er varer du finner ekstra mye av hos MENY:

Se etter etter Nøkkelhullet når du vil handle sunnere!

Du kan lese mer her