Informasjon om hjemlevering og koronavirus

Informasjon om hjemlevering og koronavirus

Publisert 11. mars 2020
Mange ønsker maten levert på døren i disse dager. Vi vil  levere til alle som ønske og trenger det, og for å sikre leveranse er bestillingsfristen for våre kunder økt til 12 timer i en periode fremover.

MENY, både våre butikker og nettbutikken, følger de gjeldende rådene fra Folkehelseinstisuttet og vi anbefaler våre kunder å gjøre det samme.

Slik handler du i nettbutikken

Slik handler du i nettbutikken

Å handle på nett er enkelt, raskt og effektiv. Her forklarer vi steg for steg...

Vi kan sette fra oss varene utenfor døren

Dersom du er syk eller sitter i karantene, eller av en annen grunn ønsker det, kan vi sette igjen varene utenfor døren din. Da må du fortelle oss at du ønsker dette ved å huke av for dette under valget om hjemlevering i kassen i nettbutikken.

Bor du i en husstand som har tilgang til å få levering utenfor døren, oppfordrer vi til å bruke dette. Når sjåfør ankommer huset ditt, vil du motta en sms som du skal svare på for å bekrefte at det er ok at varene settes igjen utenfor døren. 

Selvom du ønsker å ta imot varene fra oss på vanlig måte, vil vi i disse dager ikke kreve signatur fra våre kunder. Sjåføren signerer ut varene selv etter at du har mottatt varene dine.  

MENY leverer matvarer til kunder som sitter i hjemmekarantene. MENY leverer matvarer til kunder som sitter i hjemmekarantene.

Hjemlevering av matvarer til kunder i karantene

MENY leverer matvarer til kunder som sitter i hjemmekarantene. Gjelder dette deg er det fint om du huker av "jeg ønsker at varene blir satt utenfor døren" i feltet under "kommentar til sjåfør" som du finner i kassen når du legger inn en ordre, eller på siden for Leveringer og bestillinger som du finner i menyen under navnet ditt.

Gå til nettbutikken

Det er nok varer til alle

Vi får vareleveranser til våre butikker hver dag.

Siden varer som bestilles i Nettbutikken plukkes i MENY-butikkene, kan vi komme i en situasjon hvor dine bestilte varer er utsolgt i butikk og vi ikke får levert fullstendig ordre. 

Vit at du kun betaler for de varene du mottar! Dersom vi er utsolgt for noen av varene du har bestilt, vil du få tilbakeført det du har betalt for disse.

Vi ønsker å forsikre våre kunder om at vi gjør alt vi kan for å levere alt som er bestilt til deg. Har du spørsmål, kontakt vår kundeservice.

Hamstring er ikke nødvendig

Vi oppfordrer kundene våre til ikke å hamstre, og tillater kun 3 av hver vare innenfor kategorier som er spesilt utsatt (eks bakevarer, hermetikk og pasta). Dette tiltaket gjelder både i våre butikker og i nettbutikken.

VIKTIG INFO: For nettbestillinger som bærer sterkt preg av hamstring, gjør vi vurderinger rundt om vi kan levere alle varene. 

Tilbud som gjelder på kjøpstidspunkt

Dersom en pris har endret seg etter bestilling, men før levering, vil du få billigste pris enten det er på bestillings- eller leveringstidspunkt. Det er noen unntak; kvantumsrabatter, kupongvarer og varer som pakkes i ferskvaredisken samme dagen som de blir levert. 

Reklamasjoner eller feilvarer

Dersom du har fått feillevering, ønsker å reklamere på en vare eller har andre spørsmål rundt en ordre som ikke var tilfredsstillende, ta kontakt med kundeservice her